Përzgjedhen 30 përfitues për të vazhduar me trajnime

Mitrovicë e Jugut & Vushtrri

Identifikimi i grave dhe burrave që do të pajisen me aftësi profesionale sipërmarrëse, menaxheriale dhe teknike ishte aktivitetiti i cili inicoi procesin e aplikimit, vizitave në teren dhe përzgjedhjes së perfituesve për trajnime, të cilët do të vazhdojnë tutje trajnimet 5 ditore me ekpertët në lemitë përkatëse.

Gjatë javës së ardhshme do të njoftohen përfituesit e përzgjedhur të trajnimeve për t’i definuar detajisht pakot e propozuara që do të financohen për secilin përfitues.

Ky aktivitet realizohet në kuadër të projektit “Fuqizimi i grave dhe të rinjve nga zonat rurale përmes përfshirjes në bujqësi dhe përpunim të ushiqmit”, financuar nga donatori nga Zvicra CFD.

Njëkohësisht, IADK ofron sqarimet që mund të vijnë nga kandidatët / aplikuesit në adresën zyrtare: info@iadk.org dhe hajraegzona@gmail.com. Afati i fundit për të sqaruar procesin është data 25 Mars 2022.

Përfituesit e përzgjedhur për ndjekje të trajnimeve nga komuna Vushtrri dhe Mitrovice:

#

Emri dhe mbiemri

Komuna

Vendbanimi

1

Valbone Brahimi

Vushtrri

Oshlan

2

Ganimete Brahimi

Vushtrri

Oshlan

3

Shehrije Mulliqi

Vushtrri

Maxhunaj

4

Sabrije Rama

Vushtrri

Dumnicë e Poshtme

5

Esat Halili

Vushtrri

Galicë

6

Mihrije Hyseni

Vushtrri

Oshlan

7

Luljeta Selmani

Vushtrri

Ropicë

8

Ferki Vatovci

Vushtrri

Novolan

9

Fehmi Hyseni

Vushtrri

Gracë

10

Sadete Mani

Vushtrri

Oshlan

11

Ramadan Pllana

Vushtrri

Balincë

12

Luljeta Zejnullahu

Vushtrri

Sfaraçak i poshtëm

13

Zyla Merovci

Vushtrri

Vushtrri

14

Hava Popova

Vushtrri

Studime e epërme

15

Fatime Uka

Vushtrri

Stanovc i epërm

16

Sadete Azemi

Mitrovicë

Broboniq

17

Selvije Isufi

Mitrovicë

Zhabar i poshtëm

18

Maliq Rexhepi

Mitrovicë

Vërnicë

19

Arsim Xhosha

Mitrovicë

Vaganicë

20

Sabrije Baliu

Mitrovicë

Koprivë

21

Fatime Ujkani

Mitrovicë

Vinarc i poshtëm

22

Naim Rrahmani

Mitrovicë

Shupkovcë

23

Merita Smakolli

Mitrovicë

Rashan

24

Elfije Braha

Mitrovicë

Suhodoll i poshtëm

25

Fahrije Sylejmani

Mitrovicë

Kqiq

26

Nazlije Xhosha

Mitrovicë

Vaganicë

27

Minire Xhosha

Mitrovicë

Vaganicë

28

Avdyl Jetullahu

Mitrovicë

Zasellë

29

Rukije Kelmendi Ibishi

Mitrovicë

Kqiq i Madh

30

Mevlude Zeqiri

Mitrovicë

Vinarc